Full HD Media Playery

Vše o multimediálních přehrávačích
Právě je sob 28. led 2012 14:34:23

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 60 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Zkušenosti
PříspěvekNapsal: pon 30. lis 2009 11:16:55 

Zdravím všechny.

Delší dobu jsem vyhlížel přehrávač, který by zvládal přehrávání HD, měl nejnovější kodeky a uměl i nahrávat z externích vstupů a tento model mě velmi zaujal. I přesto, že jsem měl velké obavy, že je to novinka a může obsahovat nevyladěný firmware, jsem si ho nakonec zakoupil.

Chtěl bych se s ostatními, kteří ho také mají, podělit o zkušenosti.
Firmware má na můj vkus zatím dost much, které bude třeba doladit (pevně doufám, že nový firmware vyjde).
Většina z nich je spíše charakteru, že zabraňují uživatelsky přívětivému ovládání.
Pak jsou chyby typu, že nejdou přehrát některé soubory nebo dokonce při pokusu přehrát soubor přehrávač zatuhl. To že něco přehrát občas nejde, pokud se jedná o nějaký velmi nestandartní soubor (rozlišení, komrese, snímky za sekundu), to bych pochopil, ale zatuhnutí je stěžejní věc k řešení. Naštěstí se mi to stalo jen u pár souborů ala you tube.

Nyní pro mne nejpalčivější problém. Zatím jsem nezjistil, jestli je to HW problém mého kusu a mám ho jít reklamovat, nebo je to nějaká chyba ve firmware. Jedná se o nahrávání z video vstupu. Přehrávač velmi špatně zobrazuje obraz přivedený na tento vstup, který je barevně celý výrazně do červena. Nejedná se jen o větší saturaci, ale barvy jsou úplně mimo. Červeně se zobrazuje i béžová barva.

Jaké máte s přehrávačem zkušenosti vy? Má také někdo problém s barevným podáním z video vstupu?

Předmět příspěvku: Re: Zkušenosti
PříspěvekNapsal: pon 30. lis 2009 12:41:16 

Zdravím všechny majitele IAMM NTR82,
rád bych si pořídil tuto multimediální knihovnu. Jak tak pečlivě pročítám diskuze, není tento kus zcela bez chyb.
Očekávám bezproblémové nahrávání digitální tv v režimu SD i HD, jeho bezproblémové přehrávání a také přenesení do PC pro další úpravy. Za další očekávám bezproblémové přehrávání filmů ve formátu DVD či stažených filmů z Blueray disků. Máte s tímto někdo zkušenosti?

Prosím všechny uživatele či majitele tohoto kusu aby se s námi podělili o všechny klady i zápory.

Děkuju ! :)

arabík

PříspěvekNapsal: úte 01. pro 2009 12:28:39 

Již několik dní tento produkt testuji a mám docela nemalý seznam problémů, na které jsem přišel. Chtěl bych se opakovaně zeptat, jestli se na opravě problémů a chyb pracuje. Když zde napíši nalezené problémy, bude se jimi někdo zabývat?

Měl jsem od UMAX před tím už jeden produkt IAMM 36HD, který bohužel měl také několik chyb ve firmware, ale nikdy na tento model, kromě úpravy kódování titulků, žádný nový firmware nevyšel. Pokud by se toto stejné opakovalo i s tímto modelem, asi na výrobky od UMAX navždy už zanevřu. Sice má tento model velmi slušný HW, ale bez firmware je to jen hromádka šrotu. Je třeba, aby si pánové programátoři uvědomili, že více než našlapaný HW, produkt prodá dobře napsaný "user friendly" software. Vím o čem mluvím, sám jsem programátor :)

A nyní pár, pro mě nejzávažnější problémů:

1) Je problém s rychlým přetáčením filmů (FF). Většinou to funguje jen do 4x, když dám více, tak film jede standardní ryhlostí bez zvuku.

2) Pak je to vychvalovaná podpora internetových rádií. Fungují odkazy na internetová rádia, která mají na konci příponu mp3 nebo jsou formátu mp3. Bohužel se nedají použít žádná česká rádia např. z poslouchej net, která mají odkaz ve formě mms://netshow6.play.cz/evropa2-128, tj. ve formátu Windows media player. Zajímalo by mě, jestli podpora těchto rádií bude implementována.

3) Na počítači se lze k přehrávači připojit přes FTP a Sambu. Přes FTP zatím vše vypadá ok až na špatnou češtinu, možná špatné kódování FTP klienta. Použití Samby je ale skoro nemožné. Zaprvé, nejsou vidět větší soubory, zřejmě nad 2GB. Zadruhé, správce souborů ukazuje, že je na disku volno 0 z 20MB. To má za následek to, že na disk přes Sambu prakticky nic nenakopírujete, protože vám správce souborů bude buď psát, že na disku není místo a odmítne kopírovat nebo pro každý soubor se musí potvrdit, že má volné místo ignorovat a i přesto pokračovat. Tyto 2 závažné chyby znemožňují použití přehrávače z počítače. FTP není alternativou pro Sambu, protože z FTP si nemůžete soubor přímo přehrávat bez stažení na lokální disk. Tato chyba by rozhodně měla být ve firmware opravena.

No a pak je celá řada drobných problémů, které se vyskytují jen u některých souborů, takže se to dá přežít. Například, že některé podporované soubory s podporovanými kodeky nejdou přehrát. Bohužel už jsem našel jedno wmv, při kterém mi přehrávač zatuhl.

A pak je tu ta věc kolem ne "user friendly" ovládání některých funkcí. Například pracná správa nahraných pořadů z DTV. V EPG si zvolíte co nahrát nebo použijete instant nahrávání. Pak musíte přejít na Browse a podle jména souborua (složeno z datumu a času) najít patřičnou nahrávku, abyste si ji pustili. Když se na nahrávku podíváte a už ji nechcete, musíte si zapamatovat jméno souboru a opět najít stejný soubor přes "Správce souborů" a tam potvrdit mazání. Zde bych si logicky představoval jeden seznam s nahrávkami, které by byly ideálně pojmenovány i podle EPG, v tomto seznamu by šlo soubor přehrát i smazat.

Jinak zatím ta krabička funguje slušně, přehraje H.264, Mpeg4, mkv .... (proto jsem ji taky kupoval). Nebýt toho nedoladěného firmware, nebylo by co vytknout a zcela jistě by se tento produkt svou cenou umístil na TOP příčkách, protože v této cenové relaci jsem nic obdobného nenašel.

PříspěvekNapsal: úte 01. pro 2009 19:15:31 

Dnes mi prišiel pri prehravani Z externého zdroja tiež obraz cerveny

PříspěvekNapsal: stř 02. pro 2009 3:27:30 

Mám stejný problém - obraz silně do červena va SCART vstupu.

PříspěvekNapsal: stř 02. pro 2009 3:49:28 

Zde jsou moje poznatky:

1) obraz silně do červena při nahravaní ze SCART
- zatím workaround na zdrojovém zařízení přepnout na NTSC a pak zpět na PAL, funguje jen do přepnutí Source na IAMM
2) EPG někde není česky - například název programu ok ale první řádek popisu ne; stejný problém při vyvolání infa tlačítkrm "i"
3) FTP (na PC) nekorektně zobrazuje češtinu v názvech souborů na IAMMu
4) mezi 2 naplánovanými nahrávkami je nutno mít aspon 3 minuty
5) při nahrávání (scart) jsou na displeji jen 000000
6) nevhodné pojmenovávání nahraných pořadů (datumem a časem ne názvem dle EPG)
7) poněkud nepřívětivé ovládání (například mazání záznamů jako kopírování do zařízení koš)
8) pojmenování stanic DVBT - jen číslem nelze přejmenovat (jen přeskládat) takže přímé vyvolání kanálu číslem jde jen dle těch původních čísel (ne nového pořadí)
9) při plánování záznamu nezobrazuje název stanice ale jen kód (ale zobrazuje live náhled takže se to dá odhadnout)
10) přepínání stanic v EPG je pomalé - dělá současně live náhled prohlížené stanice, lepší by bylo aby náhled zůstal u původní stanice aby to bylo svižnější
11) nefunguje kopírování/přejmenovávání souborů >2GB
12) specifický systém nastavení internetových stanic editací konfiguračního souboru, nelze nastavit česká rádia

Pozitiva:
- DVBT i jeho záznam je velmi dobré kvality
- rychlý start
- hlučnost nízká
- teplota zatím dobrá (uvidíme při delším provozu)
- NAT rychlost čtení 8MB/s, zápis 4,5MB/s (přes FTP)
- CZ support
- připojení přes telnet

Ještě se určitě něco vyskytne, průběžně zde upravuji.
Pokud jsem něco neuvedl dejte mi prosím vědět přes SZ, dík.
..

Naposledy upravil vlasdoli dne úte 22. pro 2009 10:43:47, celkově upraveno 12

PříspěvekNapsal: stř 02. pro 2009 5:30:35 

Ten červený obraz sa mi podarilo vyriešiť tak že na zdroji signálu prepnem normy z pal na tie ostatne čo sú tam obraz je už normálny a keď sa vrátim spať na pal tak obraz ostane normálny. Aj nahrávanie je potom ok

PříspěvekNapsal: stř 02. pro 2009 5:58:05 

Díky vám všem za testování.
Zkoušel někdo z vás nahrát na hdd film z Blueray disku a pak jeho přehrání na tv?
Osobně jsem zatím dost zklamaný seznamem nedostatků a nejspíš se poohlédnu po jiné značce.

Výrobče, snaž se !!!

arabík

PříspěvekNapsal: stř 02. pro 2009 10:31:16 

Máte někdo verzi se zabudovným HD? Co tam dávaj za ten disk 1TB?
diky Michal

PříspěvekNapsal: stř 02. pro 2009 10:56:14 

arabík píše:
Díky vám všem za testování.
Zkoušel někdo z vás nahrát na hdd film z Blueray disku a pak jeho přehrání na tv?
Osobně jsem zatím dost zklamaný seznamem nedostatků a nejspíš se poohlédnu po jiné značce.

Výrobče, snaž se !!!

arabík

Ono se zda ze nedostatku je hodne ale mel jsem napriklad Evolve a to bylo 1000x horsi. Zatim jsem s timto spokojeny, resp nevim o nicem lepsim za tuto cenu.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 60 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina